Hvorfor får du Iskias “bensmerter”?

Der er flere mulige årsager til bensmerter. Årsagen kan være alt fra irritation af en nerverod i rygsøjlen på grund af dårlig ledfunktion og/eller muskelspænding i balden, til mere komplicerede årsager som discusprolaps, slidgigt eller kredsløbsproblemer. Bensmerter er et tegn på at en eller flere nerverødder fra lænden er irriteret eller påvirket af en eller anden årsag. Hos ældre mennesker kan det også være et tegn på et dårligt fungerende kredsløb i benene.

Hvordan føles Iskias “bensmerter”?

Bensmerter kan forekomme med og uden lændesmerter. Smerten kan være konstant eller komme når man laver bestemte ting som f.eks. at gå, sidde, stå, motionere eller når man bevæger ryggen i en eller flere bestemte retninger. Afhængigt af årsagen kan smerten føles på forskellig måde f.eks. brændende, jagende eller værkende. Der kan også være sovende eller prikkende fornemmelser i benet. Bensmerter kan ledsages af symptomer som manglende styring af eller tunghedsfornemmelse i benet.

Hvad kan kiropraktoren gøre ved Iskias “bensmerter”?

Ud fra dine symptomer og en undersøgelse af din krops funktion kan kiropraktoren finde årsagen eller årsagerne til dine bensmerter. Hvis kiropraktoren ikke selv kan gøre noget for dig, vil du blive hjulpet til at finde den rigtige behandling.

Hvad kan du selv gøre ved Iskias “bensmerter”?

Respekter dine smerter ved at undgå den eller de aktiviteter, der gør ondt eller forværrer smerterne.