Hvad er kiropraktik?

Kiropraktisk behandling er en effektiv løsning på mekanisk nedsat eller manglende funktion (‘låsninger’) i ryggens og nakkens led. Symptomerne på mekaniske låsninger i et eller flere led er smerter, træthed og/eller stivhed i ryg eller nakke.

Behandlingen fjerner årsagen til dine smerter, fordi den hjælper kroppens led tilbage til deres naturlige funktion og normale bevægelighed.

Hvad kan kiropraktoren hjælpe med?

Din kiropraktor er specialist i undersøgelse og behandling af smerter og problemer i kroppens led, nerver, muskler og knogler.

En behandling skal være målrettet mod årsagen til dine symptomer for at opnå en god effekt. Derfor er det vigtigt først at finde ud af, hvad der er årsagen til dine symptomer. Din kiropraktor er uddannet til at undersøge og finde årsagen til dine symptomer.

Hvis kiropraktoren ikke kan løse dit problem med kiropraktisk behandling, vil du blive henvist til din læge eller anden relevant behandling.

Kiropraktisk behandling

Kiropraktisk manipulation er en behandlingsmetode, der præcist og nænsomt genopretter funktionen i et led – ofte med en karakteristisk hørlig (knæk) lyd, som også høres hvis man ‘knækker’ fingre. Lyden skyldes et undertryk i leddet, når leddet strækkes under behandlingen. Det gør ikke ondt.

Din egen forståelse og håndtering af din krop i dagligdagen er vigtig for et godt behandlingsforløb og forebyggelse af tilbagefald. Konsultationen hos kiropraktoren består derfor typisk også af information, rådgivning og/eller blødgørende behandling af stramme eller ømme muskler.

Hvorfor har kiropraktisk behandling god effekt på smerter og/eller stivhed?

Ved overbelastning eller misbrug af et led vil musklerne omkring leddet automatisk trække sig sammen for at beskytte leddet, hvilket ofte udløser smerte eller stivhed. Hvis denne beskyttende muskelspænding bliver tilstrækkelig voldsom eller udvikler sig til krampe, kan irritationen i leddet forstærkes.

Formålet med kiropraktisk behandling er, at forhindre eller bryde denne potentielt onde cirkel mellem irritation i et led og musklernes beskyttende funktion. Muskelspændingen stopper automatisk, når leddets normale bevægelighed er genoprettet med kiropraktisk behandling.

Hvem kan kiropraktoren hjælpe?

Vi behandler patienter i alle aldre lige fra spædbørn til plejehjemsbeboere. Kiropraktoren udfører behandlingen med sine hænder på en måde, der tilpasses patientens krop – uanset alder. Den yngste patient, vi har behandlet i klinikken, er en 6 dage gammel baby. Vores alders præsident er en herre på 91 år.