Dit første besøg hos din kiropraktor

Kiropraktoren finder årsagen til dine symptomer ved at lave en grundig undersøgelse.

Først begynder din kiropraktor med at lytte til din sygehistorie, og måske spørge ind til dine symptomer undervejs. En grundig sygehistorie er vigtig både for at finde ud af, hvor dine symptomer kan komme fra, og for at kiropraktoren kan sætte sig ind i, hvordan du har det.

Bagefter foretager kiropraktoren en grundig undersøgelse af dine led, nerver og muskler. Undersøgelsen af din rygsøjle er vigtig for, at finde årsagen til dine symptomer. Din diagnose stiller kiropraktoren ud fra din sygehistorie og undersøgelsen.

Din kiropraktor kan også foretage en røntgenundersøgelse, hvis der er behov for det for at kunne stille din diagnose. Til sidst vil kiropraktoren fortælle dig, hvilken behandling, der er nødvendig og hvad du selv kan eller skal gøre for at få det godt igen.

Dit første besøg eller undersøgelse af et nyt problem i klinikken varer typisk ½ – 1 time afhængig af hvor omfattende dit problem er.

Røntgenundersøgelse

Din kiropraktoren bruger røntgenundersøgelsen til at finde ud af, om der er en anden forklaring på dine smerter og/eller om der skal tages særlige hensyn til dine led under behandlingen. Desuden bruger kiropraktoren røntgenbillederne til at se din rygsøjle ved mistanke om skævhed, fejlstilling og/eller slidtage. Andre årsager til røntgenundersøgelse kan være mistanke om knoglebrud eller knogleskørhed.

Røntgenbillederne viser hvordan ryggen ser ud, når den ikke er i bevægelse. Billederne fortæller ikke noget om hvor godt din ryg fungerer, når den bevæger sig. Du kan godt have (voldsomme) smerter selv om din røntgenundersøgelse og/eller MR skanning ser helt normal ud.

Vi har digitalt røntgenanlæg på klinikken. I nogle tilfælde kan nyere røntgenbilleder eller skanninger taget på et sygehus, røntgenklinik eller anden kiropraktisk klinik anvendes.

Optimal behandling af årsagen til dine symptomer

Hvis kiropraktisk behandling ikke er optimalt for dit problem vil du blive henvist til din læge eller anden relevant behandling. Kræver dit problem sideløbende behandling hos en anden behandler vil kiropraktoren vejlede dig med henblik på dette.

Information, råd og vejledning

Vi svarer naturligvis gerne på dine spørgsmål om slidgigt, knogleskørhed, arbejdsstillinger, motion, senge og hovedpuder m.v.